Vedic Art

 
AAVA Free Vedic Art Akatemia

KUVATAIDE 
Free Vedic Art – taiteen 17 prinsiippiä

Vedic Art
Källmanvärit

Vedic Art
Curt Källman (1938-2010), ruotsalainen kuvataiteilija ja Vedic Artin perustaja.


"Taide on hiljaisuuden kieli"

Vedic Art´in kehittäjä kuvataiteilija Curt Källman opiskeli Tukholman Kuninkaallisessa Taideakatemiassa 1964-69. Hän alkoi kehittää 70-luvulla taiteen 17 prinsiipin menetelmää, jota voitaisiin hyödyntää oman aikamme taidekoulutuksessa ja pitkälle tulevaisuudessa. Vedic Art'in alkuperä löytyy ikivanhasta vedisestä traditiosta.

Källman perusti Vedic Art taidekoulun Ruotsissa sijaitsevaan Höör´iin Bosjöklosterin linnaan vuonna 1988. Myöhemmin toiminta jatkui Ruotsin itäpuolella Öölannin saaren eteläkärjessä, jossa se toimi kesäisin vuodesta 1993 vuoteen 2010 hänen ohjauksessaan. Maalaustilat löytyivät isoista pihattonavetoista ja ladoista. Lehmien siirtyessä navetoistaan kesäisin ulos, taiteilijat tulivat sisälle maalaamaan, täyttäen tilat luovuudellaan. 

Talvisin Curt Källmanin kurssitoiminta jatkui viikonloppuisin pääasiallisesti eripuolilla Ruotsia, mutta myöskin Norjassa ja Suomessa. Vedic Art -kursseja on pidetty monissa muissakin maissa kuten Saksassa, USA:ssa, Virossa, Suomessa, Kreikassa, Espanjassa, Unkarissa ja ent. Jugoslaviassa. 

Curt Källmanilla on ollut näyttelyitä Ruotsissa mm. Tukholmassa, Göteborgissa, Kungälvissä, Malmössa ja Lundissa. Ulkomailla Oslossa, Lontoossa, Genevessä, Aschaffenburgissa, Fairfieldissä, Chicagossa, New Yorkissa ja Los Angelesissa. Sen lisäksi hänen töitään on eri kokoelmissa Ruotsissa, Saksassa ja USA:ssa.

Maalaaminen perustuu luovuuden herättämiseen ja sen liikkeellepanevaan voimaan. Curt Källman kiteyttää: "Vuosien kokemus on osoittanut, että osa maalareista maalaa tärkeimpänä tavoitteenaan ilmaista elämää - osalle juuri taiteen tekeminen on keskeistä. Alussa varsinkin on tarkeämpää inspiroida ihmiset löytämään syvällinen intohimonsa, kuin pitkästyttää heitä teknisillä harjoituksilla".


Free Vedic Art 

on Suomessa 2017 perustettu itsenäinen ja riippumaton taiteen vapaa liike, joka jatkaa Curt Källmanin taiteellista elämäntyötä ja taidekoulua sen alkuperää ylläpitäen, kehittäen ja välittäen Vedic Artin taiteen 17 prinsiippiä. 


Vedic Art®

Curt Källmanin poika Johannes Källman vastaa Euroopan laajuisesti tavaramerkistä Vedic Art® sekä myös Öölannin maalaustiloista, kehittäen taiteen 17 prinsiippin pohjalta Vedic Artissa omaa linjaansa.

Free Vedic Art ja Vedic Art ovat toisistaan riippumattomia ja itsenäisiä rinnakkain kulkevia koulutuksia, joilla on sama lähde. Kurssilaiset voivat valita kummankin suuntauksen kursseja. 


Free Vedic Art Suomessa 
•Yhteyshenkilöt ja perustajat Suomessa: 
Maija Pitz-Koponen www.aava-art.fi, Marjaana Murto www.marjaanamurto.fi,  ja Pirjo Hirvonen www.priinia.fi. 
•Suomen Free Vedic Art sivut: www.freevedicart.fi, facebook Free Vedic Art - Finland

Vedic Art® Suomessa
•Johannes Källmanin yhteyshenkilö: Riika Pikkuvirta riikapi@gmail.com
•Suomen Vedic Art® sivut: www.vedicart.fi, facebook Vedic Art keskusteluryhmä

Valmistaja: Johannes Källman
Kurssilaisille myynnissä ks. yllä Suomen yhteyshenkilöt Free Vedic Art ja Vedic ArtAAVA Vedic Art Akatemia, Maija Pitz-Koponen, Puh. 050 3315669, info@aava-art.fiMobiili